Dodoteam

Voice Acoustic Ikarray-12 hangrendszer

Info: Voice Acoustic Ikarray-12 hangrendszer, aktív/passzív hangszóró, aktív/passzív hangsugárzó, aktív/passzív hangfal

  • 12″/1,4″ aktív Line-Array rendszer
  • 2 csatornás 3,2 kW erősítőmodul: 1 x 2,400 W + 1 x 800 W 4 Ω-nál
  • Egy aktív Ikarray-12sp akár három Ikarray-12-t is képes táplálni
  • Kézi DSP vezérlés kijelzőn
  • Szoftveres vezérlés USB vagy Ethernet interfészen keresztül
  • 80 belső előre beállított konfiguráció
  • EASE Focus 3 licenszel rendelkezik
  • 1 x 6 m Schuko/powerCON TRUE1-TOP kábel

Az Ikarray-12sp egy innovatív 2 utas aktív kettős erősítésű, teljes tartományú Line-Array hangrendszer 12″/1.4″ neodímium meghajtókkal, belső 3.2 kW teljesítményű erősítő modullal és DSP hangszórókezelő rendszerrel, mely számos kiterjedt funkcióval rendelkezik. A DSP magas számítási teljesítménnyel rendelkezik, és tartalmazza az összes standard vezérlő funkciót.

Az integrált erősítő és DSP blokkok, melyeket használnak, azonosak az HDSP erősítőkkel és a VA-WLAN távoli szoftverrel. Az Ikarray-12sp és az Ikarray-12 kompatibilisek és együtt működhetnek. Ugyanazt a 100% teljesítményt nyújtják, és ugyanazt a vezérlő- és monitor szoftvert egy kombinált szoftverhálózatban.

Az Ikarray-12sp egy plug and play hangszóró. A különböző konfigurációkhoz szükséges összes beállítás gyári előbeállításként van tárolva az belső memóriában. A legjobb teljesítmény és megbízhatóság érdekében egyszerűen válassza ki a megfelelő előbeállítást a kijelzőn, legyen az önálló teljes tartományú hangszóró, vagy felső hangszóró mélynyomóval, vagy monitor a színpadon, vagy több egység együttesen elhelyezve egy tömbben. További számos egyéb funkció, lehetőség és hozzáférési beállítás elérhető a tapasztalt technikusok és profi hangmérnökök számára.

A hátlapon található egy speciális beépített kijelző gomb és kódoló vezérlőkerék. Majdnem az összes paraméter hozzáférhető PC vezérlés nélkül, és a funkciók zárolhatók és jelszóval védhetők. A kijelzőnek 2 fokozatú fényerő szabályzója van, és teljesen ki is lehet kapcsolni,

Az aktív elektronika hűtése konvekciós módon történik egy nagy hűtőborda segítségével, és karbantartásmentes. Nincs lehetőség a por vagy a nedvesség bejutására, így az Ikarray-12sp ideális állandó telepítésekhez. A robosztus hűtőbordák kerekítettek és nincsenek éles élek.

Nagy hangsúlyt fektettek a folyamatos irányítottságra és a lineáris frekvenciaválaszra még a középtengelyen kívül is. Ez a vízszintes szinten egy 12 hüvelykes hangszóróval lett elérve, egyetlen egységben elhelyezve, hogy széles szórású hangot biztosítson, olyan korlátok nélkül, mint amikor két hangszórót egymás mellé helyeznek (d’appolito hatás).
Az elemek optimális vertikális összekapcsolása a keskeny szerkezeti távolság és az akusztikai központok több virtuális hangforrássá történő felosztása által valósul meg: Egy speciális Double-Twin Waveformer van kapcsolva a 1.4 hüvelykes magassugárzóhoz, amely a hangot 4 alcsoportra bontja. A Double-Twin Waveformer lehetővé teszi a hangforrások közötti távolság minimalizálását és a keresztváltási frekvenciák optimalizálását.
Összehasonlítva sok más ekkora tömbhangsugárzóval, az Ikarray-12 meleg hangzású, erőteljes mély középtartománnyal rendelkezik, ami alacsony x-over használatát teszi lehetővé. Ennek eredményeként az Ikarray-12 többféle célra is használható anélkül, hogy mélyládákra lenne szükség.
Az egyes Ikarray egységek közötti osztást egy innovatív, fokozatmentesen állítható orsómechanizmus biztosítja. Ez az akusztika pontosabb beállítását és optimalizálását teszi lehetővé, mint ami eddig a hagyományos rögzítőcsapos rendszerekkel lehetséges volt. További funkcióként a mechanizmus finombeállítása terhelés alatt is elvégezhető.

Technical Data

Drivers
LF: 1 x 12″ Neodym woofer with 3″ voice coil
HF: 1 x 1,4″ Neodym compression driver with 3″ voice coil on double-twin waveformer

Frequency range
49 Hz – 18.5 kHz (- 10 dB)
62 Hz – 17 kHz (+/- 3 dB)

Coverage range (h x v)
100° x 6°

Impedance
16 Ω

Powerhandling (AES / Program / Peak)
LF: 400 W / 800 W / 1.600 W
HF: 110 W / 220 W / 440 W

Sensitivity 1 W/1 m
LF: 98 dB SPL
HF: 111 dB SPL

Sound pressure at (AES / Program / Peak)
130 dB SPL / 133 dB SPL / 136 dB SPL

Connection
2 x NEUTRIK NL4 IN/OUT 1+/- (4-pole looped-through)

Finish
Polyurea coating in RAL 9005

Dimensions / Weight
325 (H) x 605 (W) x 520 mm (D) / 31,9 kg

Letölthető termékspecifikációk